"Tämä on niin nähty!"

karoliinaKinnunenMohr_henkilokuva

Karoliina Kinnunen Mohr
Viestintäasiantuntija

Ympäristöministeriö

Matti Apunen sanoo Klimaatin haastattelussa luottavansa, että insinööri löytää ratkaisun ilmastokriisiin. Minäkin uskon insinööriin. Luotan myös ilmastotieteilijöihin, päätöksentekijöihin, opettajiin, virkamiehiin sekä naapuriini, sillä heillä jokaisella on roolinsa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja siihen sopeutumisessa.

Apunen tunnustautuu jutussa ilmastoflegmaatikoksi. Heitä haitallisempi joukko ovat ilmastokyynikot, jotka uusien tekojen äärellä tuhahtavat, että tätä on jo kokeiltu ja tämä on jo nähty. Uudistunut Klimaatti haluaa vaientaa tuhahdukset. Siksi ääneen pääsevät ne, jotka yrittävät, sanovat tai tekevät jotain, mikä vie meitä lähemmäs ratkaisuja.

 

"Klimaatin taustalla on jopa kaksitoista organisaatiota, joten jutut eivät esittele yksittäisten organisaatioiden saavutuksia vaan vastaavat yhteiseen huoleen hiipuneesta ilmastokeskustelusta."

Käynnistimme Klimaatin uudistamisen jo vajaa vuosi sitten. Aloitimme kysymällä uutiskirjeen tilaajilta, mitä he toivoisivat Klimaatin heille tarjoavan. Vastaus oli ajankohtaista tietoa, keskustelua ja vähemmän byrokratiaa. Kiitos myös sille, joka toivoi lämmintä kesää.                            

Kaivaudumme siis uudistuneella Klimaatilla byrokratian poteroista ja toivomme, että lopputulos on ajankohtainen, oivaltava ja keskustelua herättävä uutiskirje ilmastonmuutoksesta. Klimaatin taustalla on jopa kaksitoista organisaatiota, joten jutut eivät esittele yksittäisten organisaatioiden saavutuksia vaan vastaavat yhteiseen huoleen hiipuneesta ilmastokeskustelusta.

Klimaatti ilmestyy neljä kertaa vuodessa, mutta keskustelu jatkuu uutiskirjeidenkin välillä Twitterissä@KLIMAATTI. Anna palautetta, väitä vastaan, hehkuta ja jaa kavereillesi. Itse aion Niemisten tulevaisuuden arkea valaisevan jutun innoittamana järjestää omalle ja ystävien lapsille luontoretken. Ei ihan luontosuhdevalmentajan veroista, mutta aika lähellä.

Jaa artikkeli

Facebooktwitter

Tilaa uutiskirje

Saat uusimman Klimaatin sähköpostitse sen ilmestyttyä.